Main Menu

Tippek videó podcast készítéshez cégeknek

Egyre több cég tervez belevágni a videó podcast készítésbe, és felhasználni a népszerű kontentet üzleti céljai elérésére. Ha te is ki szeretnéd hozni a legtöbbet a tartalommarketingedből, olvasd el tippjeinket, amelyek segítségével szuper videó podcasteket készíthetsz!

 

Miért pont a videó podcast?

 

Manapság minden cég azért küzd, hogy kitűnjön a versenytársak közül, és elnyerje a célcsoport figyelmét.

Az online audió szolgáltatás, a podcast erre kiváló lehetőséget nyújt. A rádió utódjaként emlegetett tartalomtípust ugyanis egész tömegek „használják” tájékozódásra és szórakozásra.

Legfőbb előnye, hogy mellette más tevékenység is zavartalanul folytatható, így például sokan takarítás vagy futás közben hallgatnak podcastet.

A videó podcast mindezt übereli, hiszen a hanghatásokat látvány egészíti ki, így mindenki maga dönti el, hogy csak hallgatja az adott epizódot, vagy a vizuális hatásokra is koncentrál, amelyek nagymértékben segítik az információfeldolgozást.

Ráadásul a multimédia előnye, hogy több érzékszerve, sőt az érzelmekre is hat, így a videó podcast szuper lehetőség az emberek bizalmának és szimpátiájának elnyerésére.

 

Erre figyelj videó podcast készítésnél!

 

Ismerd a célcsoportot!

Itt is alapvető, hogy az első lépés a célcsoport definiálása és alapos megismerése.

Célszerű nemcsak a demográfiai adatokra koncentrálni, hanem megtudni azt is, hogy milyen kérdések foglalkoztatják őket, illetve milyen problémákat próbálnak megoldani.

Ezek az információk segíthetnek a témaválasztásban és a megfelelő hangvétel eltalálásában.

Fontos azonban, hogy olyan témát válassz, amely téged is érdekel, különben fennáll a veszélye annak, hogy a lelkesedésed hamar alábbhagy.

 

Biztosítsd a videó podcast készítéséhez szükséges személyi és technikai feltételeket!

Bár videót készíteni már egy „mezei” okostelefonnal is lehet, ha üzleti célokra szánod a kontenteket, akkor a kiváló kép- és hangminőségre kell törekedned.

A személyi feltételek mellett a technikai kérdésekkel is foglalkoznod kell, vagyis be kell szerezned mikrofonokat, kamerákat, lencséket, állványokat, fényeket stb. a forgatáshoz.

Egy stúdióra is szükséged lesz

Egy kiváló akusztikával rendelkező helyiségre is szükséged lesz, ahol lebonyolíthatod a forgatásokat.

Berendezhetsz egy saját termet, vagy a podcast stúdió bérlés mellett is döntesz.

Ha csak nem „nagyüzemben” tervezel videó podcasteket készíteni, jó eséllyel a második opció lesz a gazdaságosabb.

 

Add át a feladatot profiknak!

Ha biztosra akarsz menni, és nem szeretnél a technikával, a stúdióval és a többi dologgal foglalkozni, dönthetsz a kiszervezett marketing mellett is.

Érdemes tartalommarketingre szakosodott marketing ügynökséget megkeresni a videó podcast készítéssel, hiszen ők rendelkeznek ezen a téren a legnagyobb tapasztalattal.

Magas színvonalon fogják elkészíteni a kontentjeidet, és még a SEO-ra is odafigyelnek. Sőt, ha csupán havi néhány tartalomra lenne szükséged, anyagilag is jobban jársz így.(Next News) »