Main Menu

Változatos húsételek karácsonyra

húsételek karácsonyra

Karácsony előtt az ajándékozás dilemmájánál is nagyobb tanácstalanság szokta övezni azt a kérdést, hogy mi legyen az ünnepi menü. Bizony, a karácsonyi menüt összeállítani nem egyszerű feladat. Vannak, akik már jóval az ünnepek előtt elkezdenek tervezgetni, nem bízzák a véletlenre, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, gondosan összeállítják a menüsort, a vendéglistát, és karácsony előtt néhány nappal már ki sem lehet őket robbantani a konyhából. Ezzel ellentétben olyanok is vannak, akik még Szenteste előtt néhány nappal sem tudják eldönteni, mit főzzenek, és próbálnak minél egyszerűbb ételsort összeállítani. Lényegében az lenne a legjobb, ha nem bolondulnánk meg a készülődésben, mégis finom és izgalmas ételeket tehetnénk az ünnepi asztalra.

Az ünnepi menüsorba érdemes különleges, vagy akár hagyományos ételeket bevinni, de ezek mind könnyen és egyszerűen elkészíthetők legyenek. Bármelyiket is készítjük biztos, hogy sikeres lesz, főleg, hogy a hús nem marad el egyik esetben sem. A húsételek karácsonyra számos lehetőséget tartogat számunkra, választhatunk kacsa, pulyka vagy akár disznóhús közül is. A húsételek karácsonyra készült menüsorából a töltött káposzta nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem. Napjainkban a hagyományos töltöttkáposztát van, ahol újra gondolva készítik, vagyis csirkéből, hogy az könnyed legyen, hiszen legtöbb helyen előételként fogyasztják. A húsételek karácsonyra készült menüsorba beletartozik a pulykából készült izgalmas receptek. A pulyka is a modern európai karácsony egyik szimbólumának tekinthető, és ma már a magyar családok jelentős hányadánál elképzelhetetlen a karácsonyi asztal pulykahúsból készült fogások nélkül.