Main Menu

Könnyen kiküszöbölhető a fal beázás

fal beázás

Senki sem szeretné megtapasztalni, érthető módon azt a kellemetlenséget, hogy a falon, mennyezeten végig csorog a víz. A fal beázás többféle okra vezethető vissza, de amikor nem a vizesblokk sérülése a ludas és még csak a salétrom sem támad alulról, akkor nagy eséllyel a tető körül lehet valami probléma. Egy cserép bármikor elmozdulhat, mechanikai hatásra akár megrepedhet, törhet. Az sem ritka, hogy a csatorna lyukad ki, esetleg az ablakok széleinél támadt minimális rés, amit a nedvességnek, kitartó munkával tudalkalmassá tennie a bejutásra.

Amennyiben sikerült rájönni, hogy a fal beázás mire vezethető vissza, akkor máris kezdetét veheti az elhárítás. A nedvességet kint tartani néha nehéz, de megvan ennek a módja, csak a megfelelő alapanyagokra lesz szükség. A kisebb repedéseket, lyukakat tömíteni lehet a Sika® MultiSeal bitumenes szigetelőszalaggal. Ez a kiváló termék pontosan azért született meg, hogy az ilyen helyzetekben megoldást kínáljon. Mivel remekül tapad a különféle anyagokhoz, így nem jelenthet gondost a kémény tövének szigetelése, vagy a csövek, lefolyók hézagzárása sem.

A fal beázás ilyen formában egyszerűen kezelhető akár alkalmi vagy végleges jelleggel. A régi tetőszerkezeteknél a kupás cserepek még malterral voltak rögzítve, ezért azok felszedése szinte lehetetlen a teljes sor cseréje nélkül. Ha viszont csak az egyik fedőelem sérült kis mértékben, akkor bőven elég azt leragasztani és máris nincs tere a nedvességnek a bejutáshoz. A fal beázás elhárításával számos további szerkezeti romlás előzhető meg, ezért nem éri meg vesztegetni az időt.