Main Menu

Életbiztosítások összehasonlítása kalkulátorral? Érdemes kipróbálnod!

Életbiztosítások

Az életbiztosítás megkötése nem csak azok számára lehet hasznos, akik valamilyen veszélyes munkát űznek. Érdemes akkor is elgondolkodnunk rajta, ha egyébként teljesen nyugodt és biztonságos életkörülményeink vannak. A kalkulátor segít abban, hogy el tudjuk dönteni, milyen típusú életbiztosítás lehet a legjobb számunkra.

 

Az életbiztosítás ernyő, ami megvéd minket a zivataros időkben

Az életbiztosításnak nem csupán az a formációja létezik, amit mindenki ismer: vagyis a kockázati biztosítás, amely a szeretteinknek folyósít a halálunk után, illetve a temetési költségeket is rendezhetik belőle. Az életbiztosítás egy gyűjtőnév, amelybe többféle élettel kapcsolatos biztosítás beletartozik. Az életbiztosítások részét képzik például a baleset biztosítások és a nyugdíjbiztosítás is. Ezekhez általában mindhez jár a klasszikusan ismert kockázati életbiztosítás, viszont még pluszban számtalan más kiegészítő csomagot választhatunk. Ez viszont abszolút az egyéni igényeinktől függ. Az életbiztosításnak egyébként is alapjáraton több nagy csoportja létezik, amelyekbe belesorolják a különféle fent említett típusokat is. A megtakarításos életbiztosítások közé tartozik a nyugdíjbiztosítás, amíg a garantált hozamúak közé a kockázatit sorolják. A kalkulátor használata ebben is segít eligazodni, továbbá arra is fény derül, hogy valójában melyik csoportból szeretnénk biztosítást kötni.

 

Kinek érdemes életbiztosítást kötnie?

Az életbiztosítás mindenki számára ajánlott, aki nem szeretné például a szeretteit terhelni az elhalálozásának költségével, és szeretne számukra egy kis anyagi megkönnyebbülést hagyni maga után. Illetve ha nyugdíjbiztosítást kötünk, akkor nem csak a szeretteink számára kedvezünk, de a magunk számára is. A nyugdíjbiztosítás ugyanis egy olyan életbiztosítási forma, amihez ugyanúgy társul a kockázati biztosítás, azonban is a nyugdíjas éveinkre is félretehetünk, méghozzá egészen jó összegeket. A nyugdíjbiztosítás a nyugdíjas korunk elérésétől folyósít, ezzel jelentős kiegészítő jövedelmet adva az állami nyugdíj mellé. Ebből a szempontból tehát remek választás mindenki számára, aki valamilyen formában szeretne gondoskodni a maga és a szerettei jövőjéről. A kockázati életbiztosítás pedig különösen azok számára lehet ajánlott, akik valamilyen veszélyes sportot vagy munkát végeznek. Ez akkor is igaz, ha a munka nem veszélyes, ám veszélyes területen zajlik. Ez megnövelheti a biztosítás díjait, viszont ha baleseti biztosítást is kérünk hozzá, baleset esetén is folyósít. Ezen kívül az életbiztosítás azoknak sem árt, akik sokat utaznak olyan külföldi országokba, ahol érheti őket bármilyen baleset. Ez lehet egy távoli ázsiai ország vagy olyan országok, ahol nem ritkák a háborús konfliktusok. Az ilyen utazásokhoz is javasolt az életbiztosítás megkötése, ahogyan akkor is ha egyszerűen csak imádunk hegyet mászni vagy búvárkodni.

 

Ha bizonytalanok vagyunk, jó segítség lehet a kalkulátor. Hogyan működik?

Az életbiztosítás kalkulátor arra nem tökéletes, hogy teljes mértékben meg tudjuk mennyire fogunk majd fizetni a biztosításunknál. Inkább egy támpontot ad, valamint összeszedi a biztosítók ajánlatait. Viszont pontos összegeket nem fog megadni, hiszen még számtalan más tényező befolyásolhatja azt, hogy nekünk milyen árat fognak végül ajánlani. Azonban nagyon sok mindent megtudhatunk az életbiztosításokról, és arról, hogy nekünk melyik típus volna a legjobb. A kalkulátorban meg kell adnunk pár adatot. Például a korunkat, illetve azt, hogy mennyi összeget szeretnénk szánni a havidíjra, valamint az életkörülményeinkről is lesz pár kitöltendő rész. Itt nem kell megijedni, semmi személyeset nem kér a kalkulátor csupán arra kíváncsi, hogy például mennyire veszélyes a munkánk, vagy a hobbink. A kalkulátorban külön megadhatjuk azt is, hogy milyen típusú életbiztosítás érdekel minket, illetve a segítségével megtudhatjuk, hogy milyen kiegészítő biztosítást javasolnának nekünk. Ha kitöltöttük a kalkulátort, akkor a végén megtaláljuk a biztosítótársaságok listáját az adott áraikkal. Persze, ahogyan erről szó volt, ezek az árak nem tökéletesen pontosan. Inkább csak támpontként tekintsünk rájuk, hiszen a kalkulátor előre betáplált részleteket rögzít, és sok olyan kérdésünk lehet, amire ebben nem kapunk választ. Mégis segít kiigazodni és nagyjából képbe kerülni, hogy valójában mit is szeretnénk és az mennyibe fog nekünk kerülni. Valószínű inkább több kérdésünk lesz a végére, ezért is jobb, ha először inkább egy független tanácsadó céget keresünk fel a kérdéseinkkel. Ott profi biztosítási tanácsadók segítenek abban, hogy megtalálják számunkra az igényeinknek legjobb biztosítási formát. Ezen kívül segítenek a biztosítás megkötésében is, vagyis nagyon sok terhet vesznek le ezzel a vállunkról. A Grantis életbiztosítás kalkulátor segítségével sok mindent megtudhatunk az életbiztosításokról, viszont ez a biztosítófüggetlen cég abban is segítségünkre van, hogy részletbemenően elmagyarázza már online is az életbiztosítások típusait. Ezzel nagyban segíthet a döntésünkben.